جمعه ۰۹ آذر ۰۳

چهار اشتباه در آشپزي كه چاقتان مي‌كند

۲۳ بازديد

نكاتي كليدي

در نظر بگيريد كه اگر سعي كنيد از غذاي خانگي استفاده كنيد قطعاً شكر، چربي و كربوهيدرات كمتري به بدن شما مي رسد.
از اينكه دستورات تهيه غذاها را براي پيش بردن آن ها به سوي غذاهاي سالم تر، تغيير دهيد، هراس نداشته باشيد.

سعي كنيد از مزه ها بدون چربي لذت ببريد.

زماني كه صحبت از تغذيه سالم به ميان مي آيد، بر كسي پوشيده نيست كه غذاي خانگي بهتر از غذا خوردن در رستوران يا سفارش غذاهاي رستوراني است.

در واقع، نتايج مطالعه اي منتشر شده در مجله تغذيه سالم عمومي نشان مي دهد كه آشپزي در خانه به افراد كمك مي كند كه نسبت به زماني كه از غذاهاي رستوراني استفاده مي كنند چربي، كربوهيدرات، و شكر كمتري مصرف كنند.

البته اين بدان معنا نيست كه در تهيه غذاهاي خانگي نيز هرقدر مايليد پنير چرب مصرف كنيد و هر روز غذاي چرب بخوريد. يعني غذاهاي خانگي نيز به اندازه غذاهاي رستوراني ممكن است ناسالم باشند: اگر از مواد اوليه ناسالم استفاده كنيد يا روش هاي آشپزي نادرست به كار ببريد يا زياد بخوريد.

در اين مقاله چهار اشتباه رايج در اين زمينه را بررسي مي كنيم تا جلوي اضافه وزن را بگيريم و به اهدافتان به سوي سالم زيستن دست يابيد.

اشتباه در آشپزي 1: استفاده از روغن زياد

بسياري از مردم متوجه اين نكته نيستند كه با هر آنچه به بدنشان وارد مي كنند چند كالري مصرف كرده اند زيرا همواره نگاهشان به ميزان و اندازه وعده غذايي شان است. اين نكته خصوصاً در زمان آشپزي صدق مي كند. ريختن روغن زياد و بيش از اندازه در غذا كار ساده اي است؛ اما مشكل از آنجا آغاز مي شود كه در نظر بگيريم هر قاشق روغن زيتون صد و بيست كالري انرژي دارد كه به سرعت ممكن است به اضافه وزن منجر شود.

راهكار: اگر بازهم مايليد كه از روغن هاي سالمي مانند زيتون در آشپزي تان استفاده كنيد، پژوهشگران به خوردن فقط دو قاشق چاي خوري روغن زيتون در بيشتر وعده هاي غذايي توصيه مي كنند كه معادل هشتاد كالري انرژي در بر خواهد داشت. بهتر است از قاشق هاي اندازه گيري استفاده كنيد تا اين اطمينان حاصل شود كه بيش از اندازه روغن نمي ريزيد.

اشتباه در آشپزي 2: دريافت طرز تهيه غذاها مستقيم از برنامه هاي تلويزيوني!

دستورات تهيه غذاهايي كه در برنامه هاي تلويزيوني آموزش داده مي شود ممكن است خوشمزه به نظر برسد و اصطلاحاً آب دهان انسان را راه بيندازد اما اين احتمال هم وجود دارد كه غذاهايي بسيار پركالري باشند و باعث اضافه وزن شوند. در پژوهشي كه در سال 2015 انجام شد و نتايج آن در مجله اشتها منتشر شد، نشان داد زناني كه برنامه هاي تلويزيوني آموزش آشپزي را دنبال مي كنند BMI ي بيشتري نسبت به افرادي دارند كه دستورات طرز تهيه را از منابع چاپي و ساير منابع آنلاين دريافت مي كنند.

راهكار: از اينكه دستورات تهيه غذاها را تغيير دهيد هراس نداشته باشيد. مثلاً اگر در طرز تهيه از پاستاي معمولي استفاده مي كند، گندم كامل را جايگزين پاستاي معمولي كنيد كه فيبر بيشتري به بدنتان برسانيد يا اگر احساس كرديد كه مي توان ميزان شكر آن را به نصف كاهش داد يا حتي آن را حذف كنيد، اين كار را انجام دهيد. همچنين توصيه مي شود كه دستورات طرز تهيه را از منابعي برداريد كه نويسندگان آن ها، آشپزهايي باشند كه به پخت غذاهاي سالم معروف هستند.


اشتباه در آشپزي 3: پرهيز از مصرف ادويه ها و فلفل ها

شما ميزان زيادي ادويه هاي مخصوص داريد كه معمولاً فراموش مي كنيد كه آن ها را در وعده هاي غذايي مصرف كنيد بنابراين بيشتر آن ها فقط به عنوان تزيين در قفسه هاي كابينت باقي مي مانند اما موضوع اين است كه اين نوع مواد غذايي مانند پاپريكاي دودي، ادويه ايتاليايي، و پودر كاري مي توانند به اندازه مگاوات مزه را با ميزان بسيار اندكي كالري يا حتي بدون كالري، تغيير دهند. علاوه بر اين بايد در نظر داشت كه ادويه ها حاوي آنتي اكسيدان ها هستند كه به شما در پيشگيري از بيماري ها كمك مي كنند.

 

اشتباه در آشپزي 4: ناخنك زدن به غذا در هنگام آشپزي

معمولاً ً وقتي رسماً كنار سفره مي نشينيم كالري ها را محاسبه مي كنيد اما كالري هايي كه در هنگام پخت غذا به بدن وارد مي كنيد چه مي شود؟ هيچ وقت آن ها را محاسبه نمي كنيد. خوردن ميزان اندكي غذا در حد يك لقمه كوچك هم در هنگام آشپزي ممكن است به وزن شما بيفزايد.
راهكار: اگر شما نيز از آن دسته افرادي هستيد كه در هنگام آشپزي ناخنك مي زنيد يا از اين دسته افراد نيستيد توصيه مي شود كه سبزيجاتي مانند فلفل دلمه اي يا خيار را خرد كنيد و دم دستتان قرار دهيد تا چيزي سالم در هنگام آشپزي در دسترس داشته باشيد كه كالري اندك يا در حد صفر دارد.

 

منبع: cook3

 

نکات مهم آشپزی

  •  برای حفظ سفیدی برنج ، هنگام پخت چند قطره آب لیمو به آب برنج اضافه کنید.
  • بهترین روش باز شدن یخ ماهی، قرار دادن ماهی در درون شیر است. شیر طعم یخی ماهی را از بین می برد و به آن طعم تازگی می دهد.
  • برای جلوگیری از پاشیدن کیک همراه با میوه خشک و یا کشمش، آن ها را کمی در آرد آغشته کنید و سپس به مایه کیک اضافه کنید. آموزش آشپزی
  • افزودن نمک به گوشت خام قبل از پخت، طعم آن را از بین می برد در حالی که افزودن کمی نمک به ماهی قبل از پخت به طعم آن می افزاید.
  • هنگام تفت دادن سبزی یا گوشت، در پایان کار مقدار کمی شکر، عسل یا آب میوه را اضافه کنید تا لعاب داده و طعم آن بهتر شود.
  • ادویه جوز هندی را در آخر به غذا اضافه کنید زیرا حرارت، طعم آن را از بین می برد.
  • هنگامی که کاهو را برش می زنید، استفاده از چاقو باعث تغییر رنگ گوشه های برش خورده کاهو می شود بنابراین کاهو را با دست تکه کنید.
  • قبل از کباب کردن غذا، سیخ کباب و دستگاه کباب پز را چرب کنید.
  • استفاده از قاشق شیاردار هنگام ریختن مایه کیک در قالب مانع ایجاد حباب می شود.
  • افزودن یک قاشق مرباخوری سرکه به روغن هنگام سرخ کردن دونات مانع جذب روغن می شود.
  • برای تازه شدن سبزی آن را در آب سرد حاوی کمی آب لیمو بخوابانید.
  • ۶ دانه سیر له شده و کمی جعفری را به ۱۱۵ گرم کره اضافه کنید و به شکل تنه درخت درآورید . کره را در پلاستیک بپیچید و در فریزر قرار دهید. از این کره می توان در گوشت، سبزی و یا برای روی نان استفاده کرد.
    هنگام استفاده از کره در پخت، کمی روغن به آن اضافه کنید تا کره نسوزد.
  • برای آب پز کردن تخم مرغ، آن ها را در آب جوش قرار دهید و سپس حرارت را کم کنید. این روش مانع ترک خوردگی پوسته تخم مرغ خواهد شد.
  • اگر قصد دارید ماهی را بیش از یک روز فریز کنید، آن را کاملا با نمک و زردچوبه آغشته و بعد فریز کنید.
  • برای جلوگیری از حمله حشرات، به ظرف حبوبات چند دانه میخک اضافه کنید.
  • برای افزودن ماندگاری قهوه، آن را در یک ظرف دردار و سپس در یخچال قرار دهید.25 مزیت جالب نوشیدن قهوه در ابتدای صبح
  • سفیده تخم مرغ یخ زده بهتر کف می کند.
  • برای حفظ سفیدی برنج ، هنگام پخت چند قطره آب لیمو به آب برنج اضافه کنید.

نکات مهم آشپزی

  •  برای حفظ سفیدی برنج ، هنگام پخت چند قطره آب لیمو به آب برنج اضافه کنید.
  • بهترین روش باز شدن یخ ماهی، قرار دادن ماهی در درون شیر است. شیر طعم یخی ماهی را از بین می برد و به آن طعم تازگی می دهد.
  • برای جلوگیری از پاشیدن کیک همراه با میوه خشک و یا کشمش، آن ها را کمی در آرد آغشته کنید و سپس به مایه کیک اضافه کنید. آموزش آشپزی
  • افزودن نمک به گوشت خام قبل از پخت، طعم آن را از بین می برد در حالی که افزودن کمی نمک به ماهی قبل از پخت به طعم آن می افزاید.
  • برای جلوگیری از حمله حشرات، به ظرف حبوبات چند دانه میخک اضافه کنید.
  • برای افزودن ماندگاری قهوه، آن را در یک ظرف دردار و سپس در یخچال قرار دهید.25 مزیت جالب نوشیدن قهوه در ابتدای صبح
  • سفیده تخم مرغ یخ زده بهتر کف می کند.
  • برای حفظ سفیدی برنج ، هنگام پخت چند قطره آب لیمو به آب برنج اضافه کنید.
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.