جمعه ۰۹ آذر ۰۳

طرز تهيه حليم

۲۲ بازديد

طرز تهيه كامل حليم نذري :
در سنت و رسومات ما ايرانيان مراسمات مختلفي وجود دارد از جمله پخت غذاهاي نذري است كه همچنين انواع مختلف غذا نذري وجود دارداز قبيل : غذاي قيمه،زرشك پلو،حليم، شله زردو…كه هر كدام دستور پخت خودش را دارند كه ازاگر ترفند هاي مخصوص اشپزي انها را بلد باشيم يك غذاي خوشمزه از اب در ميايد مثلا در طرز تهيه حليم نذري بايد نكاتي را رعايت كنيم تا اين غذاي خوشمزه پخت شود

حليم

طرز تهيه كامل حليم نذري :
در سنت و رسومات ما ايرانيان مراسمات مختلفي وجود دارد از جمله پخت غذاهاي نذري است كه همچنين انواع مختلف غذا نذري وجود دارداز قبيل : غذاي قيمه،زرشك پلو،حليم، شله زردو…كه هر كدام دستور پخت خودش را دارند كه ازاگر ترفند هاي مخصوص اشپزي انها را بلد باشيم يك غذاي خوشمزه از اب در ميايد مثلا در طرز تهيه حليم نذري بايد نكاتي را رعايت كنيم تا اين غذاي خوشمزه پخت شود

حليم

حليم از جمله غذاهاي بسيار خوشمزه مي باشد كه خواهان زيادي در ماه هاي محرم و رمضان دارد كه در ماه رمضان نيز يك افطاري فوق العاده خوشمزه و مناسب به حساب مي آيد كه البته اين بار ما به شما پيشنهاد مي كنيم دستپخت خود را براي درست كردن حليم خانگي امتحان كنيد و از آن لذت ببريد.

ترجيا براي درست كردن حليم خوشمزه و يا نذري از گوشت استفاده مي شود اما گاهي اوقات برخي افراد آن را با مرغ تهيه مي نمايند كه خوش طعمي آن نسبت به گوشت مقداري كمتر مي باشد.

مواد لازم براي حليم
گندم(ترجيحا پوست كنده) : 500 گرم
گوشت(ترجيحا بوقلمون) : 300گرم
آب : به مقدار لازم
نمك : به مقدار لازم(خيلي كم)
روغن حيواني يا كره آب شده : به مقدار لازم
شكر و دارچين : به مقدار لازم براي تزيينات

طرز تهيه حليم

اولين كاري كه بايد بكنيم خيس دادن گندم هست. گندم پوست كنده در همه سوپر ماركتها موجوده ولي اگر در دسترستون نيست ميتونيد از گندم با پوست استفاده كنيد و در مراحل پختن كه پوست انداخت اون رو از ظرف خارج ميكنيم.

فوت و فون حليم خوب درست كردن

گندم رو چند ساعتي خيس ميكنيم. بعد اون رو با گوشت و يكي دو ليتر آب در قابلمه روي حرارت ميذاريم و بعد از جوشيدن ميگذاريم روي حرارت ملايم كامل بپزه.

حداقل سه ساعت زمان لازم داره تا بپزه.البته گوشت كه نيم پز شد نمك رو هم اضافه ميكنيم. در حين پخت هم بايد هر از گاهي هم بزنيم . اونقدر هم زدن رو ادامه ميديم كه وقتي كاملا پخت به شكل پوره در اومده باشه.البته اگر مخلوط كن برقي داريد به راحتي ميتونيد صاف و يكدستش كنين.

زمان كشيدن هم با كره و دارچين و شكر تزيينش ميكنيم.

فوت و فن پخت يك حليم گندم خوشمزه خانگي
حليم به دليل داشتن گندم و گوشت از خواص بالايي برخوردار است؛ گندم موجود در حليم منبع روي، آهن، منيزيم و نياسين است و اگر از گندم سبوسدار استفاده شود براي درمان بسياري از بيماري هاي گوارشي نيز موثر خواهد بود.

جلوگيري از سر رفتن گندم
موقع پختن گندم، درب قابلمه را نيمه باز بگذاريد، زيرا بستن درب قابلمه باعث سر رفتن گندم مي شود.

زودتر پختن حليم
براي كاهش زمان پخت حليم خانگي مي توانيد از بلغور گندم استفاده كنيد.

جايگزين شكر براي سرو حليم
استفاده از شكر كاملا اختياري بوده و افراد بسته به ذائقه خود مي توانند از شكر يا نمك براي سرو حليم استفاده كنند.

ريختن حليم در غذاساز !
براي له كردن حليم حتما از گوشت كوب استفاده كنيد و هرگز حليم را در غذاساز يا مخلوط كن ميكس نكنيد.

كشدار شدن حليم
هر چه بيشتر حليم را بكوبيد بيشتر كش خواهد آمد.
براي تهيه حليم خانگي از گوشت دنده گوسفندي تازه با استخوان و در كنار آن گوشت سردست و سرسينه هم اضافه كنيد تا موقع كوبيدن ريش ريش شده و باعث كش آمدن حليم شود.
گوشت حليم را خرد نكنيد، زيرا خرد كردن گوشت باعث كوتاه شدن رشته هاي آن شده و مانع كش آمدن حليم مي شود.
فن جالب در دستور تهيه حليم
اضافه كردن شير به حليم يك فوت آشپزي در دستور پخت آن است. بعد از پختن و جا افتادن مخلوط گندم و گوشت و در حالي كه هنوز قابلمه روي حرارت ملايم است مي توانيد به آن مقداري شير اضافه كنيد و به هم زدن ادامه بدهيد.

دارچين در هنگام پخت حليم
حين پخت مي توانيد يك عدد چوب دارچين به مواد اضافه كنيد و بعد از پخت چوب را خارج كنيد.

ظاهر زيباي حليم
حليم هر چقدربيشتر روي شعله بماند و با حرارت كم چندين ساعت بپزد هم خوشمزه تر مي شود و هم ظاهر زيباتري هنگام سرو پيدا مي كند.

تاثير گندم در زمان پخت حليم
مقدار گندم هر قدر بيشتر باشد بايد زمان پخت بيشتري در نظر بگيريم.

جدا كردن پوست گندم هنگام پخت حليم
اگر گندم با پوست استفاده كرديد. لازم است بعد از پخت آن را از صافي رد كنيد تا پوست گندم جدا شود.

حليم بدون گوشت براي افراد گياهخوار بسيار مناسب است.

درست كردن حليم رژيمي
براي داشتن حليم رژيمي بايد كره و شكر را حذف كرد و به جاي شكر، حَليم با عسل يا بدون شيرين كننده ميل كنيد.

حليم مقوي
اگر دوست داريد حليم مقوي تري تهيه كنيد مي توانيد پس از پخت دو قاشق غذاخوري كنجد خام اضافه كنيد تا حليم با كنجد داشته باشيد.

حليم شير
اگر پس از پخت گندم يعني قبل از اضافه كردن گوشت اجازه دهيد آب گندم تا حدي كشيده شود و به جاي آن مقداري شير اضافه كنيد حليم شير خواهيد داشت.

حليم مخصوص براي كودكان
اگر حليم مخصوص كودك درست مي كنيد مي توانيد آن را پس از پخت از صافي رد كنيد تا كاملا يكدست شود.

درست كردن حليم بازاري
براي اينكه حليمي شبيه به حليم بازاري داشته باشيد بايد قبل از اضافه كردن گوشت، گندم پخته را ميكس و صاف كنيد.

نكات گندم مصرفي در حليم
اگر گندم پوست دار استفاده مي كنيد كمي بيشتر گندم مصرف كنيد چون پوست آن دور ريز مي شود .

اگر هم گندم خرد شده گير نياورديد مي توانيد گندم درسته بخريد و آنرا قبل از مصرف خرد كنيد.

مدت زمان پخت حليم
مدت زمان پخت حليم 5 ساعت است ولي هرچه بيشتر بپزد خوشمزه تر است.

حليم مرغ
ميتوانيد حليم را با مرغ هم بپزيد كه در اين صورت زمان كمتري براي كشدار شدن غذا نياز داريد(ولي خيلي غذاي خوشمزه اي نخواهيد داشت!)

 

دستور تهيه 2 :

  1. گوشت ران گوسفند يا نرمه گوساله ۲۵۰ گرم
  2. بلغور گندم نيم كيلو
  3. نمك به مقدار لازم
  4. دارچين به مقدار لازم
  5. شكر به مقدار لازم
  6. روغن كرمانشاهي به مقدار لازم

طرز تهيه:

در ابتدا گوشت را با كمي نمك بگذاريد تا كاملاً پخته پخته شود. در بين پخت گوشت كف گوشت را مرتب بگيريد. در يك قابلمه جدا گانه بلغور گندم را كه پاك كرده و شسته‌ايد را بريزيد و حدود ۱۰ تا ۱۲ پيمانه آب روي آن بريزيد؛ و بگذاريد تا بلغور كاملاً پخته شود. بلغور در حال جوش سنگين است و مدام ته‌نشين مي‌شود به همين خاطر بهتر است چند دقيقه يكبار بهم بزنيد كه به ته قابلمه نچسبد بعد از اينكه كاملاً از پخت بلغور مطمئن شديد و نرم نرم شده بود در يك سبد بزرگ كه دندانه‌هاي آن زياد هم ريز نباشد بلغور را صاف كنيد و با پشت كفگير و كمي آبجوش كمك كنيد تا بلغورها كاملاً صاف شده و كمي دانه بلغور باقي بماند مجدداً كمي ديگر آبجوش روي بلغور بريزيد كه ديگر لعابي در آن باقي نماند البته آبجوش را خيلي كم استفاده كنيد. بعد قابلمه را مجدد روي شعله گذاشته و گوشت را كه از پختنش مطمئن شده‌ايم بيرون آورده و كاملاً با دو عدد چنگال ريش‌ريش كرده و داخل بلغور صاف شده مي‌ريزيم. زير شعله را متوسط كرده و نمك حليم را بدان اضافه كرده و مدام تا جا افتادن حليم با قاشق چوبي به هم مي‌زنيم. بعد از آماده شدن سريع داخل ظرف‌هاي مورد نظر كشيده با روغن محلي و شكر و دارچين تزيين مي‌كنيم.

 

منبع : cookerypedia - wikibooks

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.