جمعه ۰۹ آذر ۰۳

طرز تهيه 3 مدل خورشت خوشمزه

۱۷ بازديد

طرز تهيه ساده ترين و بهترين روش پخت خورشت فسنجان

مواد لازم براي خورشت فسنجان

  • مغز گردو ي آسياب شده 500 گرم
  • گوشت مرغ تكه شده به تعداد افراد
  • رب انار 1 پيمانه معادل 300 گرم
  • شكر 3 تا 4 قاشق غذا خوري
  • آب ليمو 3 ق غ
  • فلفل1 قاشق مربا خوري
  • نمك 1 قاشق مربا خوري
  • رب گوجه فرنگي 1 الي 2 ق غ سر صاف
  • پياز رنده شده1عدد متوسط

خورشت فسنجان

  

طرز تهيه ساده ترين و بهترين روش پخت خورشت فسنجان

مواد لازم براي خورشت فسنجان

  • مغز گردو ي آسياب شده 500 گرم
  • گوشت مرغ تكه شده به تعداد افراد
  • رب انار 1 پيمانه معادل 300 گرم
  • شكر 3 تا 4 قاشق غذا خوري
  • آب ليمو 3 ق غ
  • فلفل1 قاشق مربا خوري
  • نمك 1 قاشق مربا خوري
  • رب گوجه فرنگي 1 الي 2 ق غ سر صاف
  • پياز رنده شده1عدد متوسط

خورشت فسنجان

  

طرز تهيه مرحله به مرحله خورشت فسنجان

ابتدا مغز گردوي آسياب شده را به همراه پياز رنده شده و 3 پيمانه آب داخل قابلمه ميريزيم و روي حرارت بالاي گاز قرار ميدهيم تا به جوش بيايد.

 

شيوه راحت درست كردن خورشت فسنجان

جوشيدن گردو ها با رب

وقتي 5 دقيقه جوشيد رب گوجه فرنگي را اضافه ميكنيم و در قابلمه را ميبنديم و اجازه ميدهيم گردوها 20 دقيقه ديگر با اضافه شدن رب بجوشند.در اين فاصله داخل يك ماهيتابه مقداري روغن ميريزيم و با حرارت ملايم مرغ ها را سرخ ميكنيم .براي اينكه بوي زهم مرغ گرفته شود كمي زرد چوبه روي آن مي پاشيم .

اضافه نمودن رب انار به خورشت فسنجان

بعد از سرخ شدن مرغ ها را كنار ميگذاريم . به سراغ گردوهاي در حال پخت ميرويم و آن را هم ميزنيم و بعد از 20دقيقه رب انار را به همراه نمك ، فلفل ، آبليمو و همين طور شكر اضافه ميكنيم و هم ميزنيم تا همه مواد مخلوط شوند.

 

مرحله اضافه كردن مرغ به خورشت فسنجان

نيم ساعت ديگر هم زمان ميدهيم تا موادي كه به خورشت اضافه شد با بقيه مواد به آرامي بجوشد. بعد از اين مراحل مرغ ها را داخل خورشت اضافه ميكنيم و چاشني غذا را تست ميكنيم كه اگر به چيزي احتياج داشت اضافه ميكنيم و منتظر ميشويم تا خورشت جا بيفتتد.

 

نكات مهم براي خوشمزه و خوشرنگ شدن خورشت فسنجان :

  1. براي اينكه گردو خوب روغن از خودش پس بدهد بايد آن را خوب با آسياب خرد كنيد و يا با چرخ گوشت چرخ كنيد.
  2. گردو را زياد تفت ندهيد چون تلخ مي شود. همچنين نبايد خام  هم داخل خورشت ريخت چون طعم و بو بدي به خورشت ميدهد.
  3. براي به روغن افتادن خورشت بعد از تفت دادن گردو ، سريعا به آن آب سرد يا چند تكه يخ اضافه كنيد.
  4. اگر خورشت فسنجان ترش دوست داريد؛ بايد باز هم براي طعم بهتر و خوش رنگ تر شدن خورشت ،حدود يك قاشق غذا خوري سر خالي شكر به آن اضافه كنيد. 
  5. اگر بخواهيد فسنجان را با گوشت قرمز تهيه كنيد بهتر است براي قشنگ تر شدن خوشت ،گوشت را به صورت قلقلي داخل خورشت بريزيد.
  6. براي لعاب دار شدن خورشت ميتوانيد در نيم ساعت آخر با توجه به مقدار خورشت ، يك عدد سيب درختي را با رنده ريز داخل آن رنده كنيد تا غليظ تر شود.
  7. براي خوش طعم شدن و لذيذتر شدن خورشت ميتوان به نسبت مقدار مغز گردو ، يك سوم مغز پسته ي آسياب شده به آن اضافه كنيد.
  8. رب انار را با گردو تفت دهيد تا خوش رنگ تر شود.
  9. بهتر است زعفران را جايگزين زردچوبه كنيد تا علاوه بر رنگ آن، عطر مطبوعي را به خورشت بدهد.
  10. اگر دوست داشته باشيد مزه خورشتان ملس شود از رب انار ملس به همراه شكر و يا شيره خرما استفاده نماييد. در غير اينصورت از رب انار ترش و قيسي استفاده كنيد . 
  11. براي يكنواخت شدن خورشت،بهتر است پياز را با رنده ريز رنده كنيد.
  12.  استفاده از هر گونه ادويه جات كاملا سليقه اي است .همچنين مي توانيد يك قاشق چاي خوري دارچين را با برگ بو جايگزين نماييد.

 

 

مواد لازم براي خورشت بادمجان مجلسي :

  • گوشت خورشي :نيم كيلو
  • بادمجان قلمي:6 عدد
  • پياز: 1 عدد بزرگ
  • گوجه فرنگي:2 عدد متوسط
  • رب گوجه فرنگي:2 قاشق غذاخوري
  • نمك، زردچوبه و فلفل:به مقدار لازم
  • پودر ليمو عماني:به مقدار لازم

  

طرز تهيه خورش بادمجان مجلسي:

خورش بادمجان يكي از غذاهاي اصيل و پر طرفدار ايراني است كه هم با گوشت قرمز طبخ ميشود و هم با گوشت مرغ تهيه ميگردد كه ما در اينجا قصد داريم دستور پخت خورش بادمجان با گوشت قرمز را به شما آموزش دهيم.

براي درست كردن خورش بادمجان مجلسي ابتدا تابه اي را روي حرارت قرار داده و كمي روغن بريزيد تا گرم شود. پياز را نگيني خرد كرده و به همراه گوشت داخل تابه بريزيد و تفت دهيد، زردچوبه وفلفل سياه را بريزيد و براي ده دقيقه گوشت را تفت دهيد تا تغيير رنگ داده و بوي زهم گوشت از بين برود. در اين مرحله رب را افزوده و براي يك دقيقه آن را تفت دهيد تا رنگ داده و بوي خامي آن از بين برود. در ادامه حدود 5 تا 6 ليوان آب داخل خورش بريزيد و اجازه دهيد خورش بجوشد، سپس شعله را كم كنيد و بگذاريد گوشت پخته و خورش جا بيافتد.در حين پخت آب خورش را چك كنيد و اگر لازم بود كمي آب به آن اضافه نماييد.

در اين ميان بادمجان ها را سرخ كرده و كنار بگذاريد، و در صورت تمايل دو عدد پياز را خلالي خرد كرده و سرخ كنيد تا بخوبي برشته شود.

بعد از اينكه گوشت پخت و آب خورش كشيده شد و تقريبا سه ليوان آب داخل آن باقي ماند، نمك و گرد ليمو را اضافه كنيد و خورش را هم بزنيد تا مواد با هم مخلوط شوند. حالا بادمجان ها را روي خورش بچينيد و پياز سرخ شده را روي بادمجان ها بريزيد و پخش كنيد. درب قابلمه را به حالت نيمه باز قرار داده و خورش را با شعله ملايم براي 10 دقيقه ديگر بپزيد تا بادمجان ها نرم شده و طعم خورش را به خود بگيرد.

 

فوت و فن هاي پخت خورشت بادمجان 

بعد از 10 دقيقه درب قابلمه را برداريد و گوجه ها را به شكل حلقه هاي برش بزنيد و روي بادمجان ها بچينيد. و دوباره درب قابلمه را ببنديد تا گوجه ها كمي نرم شوند، دقت كنيد كه گوجه ها را زياد نازك برش نزنيد زيرا در اثر حرارت ممكن است له شوند. بعد از 5 دقيقه به خورش سر بزنيد اگر آماده بود آن را از روي حرارت برداريد و در ظرف مورد نظر بكشيد و با برنج سرو كنيد.

 

طرز تهيه خورش نازخاتون با طعم خوش غذاهاي گيلاني.

مواد لازم

  • سينه مرغ : ۳۰۰ گرم
  • بادمجان قلمي : ۴ عدد
  • نعنا و جعفري :۳۰۰ گرم
  • پياز داغ : ۶ قاشق غذا خوري
  • آبغوره يا آب نارنج :۳ قاشق غذا خوري
  • محلول زعفران : ۱ قاشق غذا خوري
  • ادويه خورشتي : به مقدار لازم
  • نمك و فلفل : به ميزان لازم

طرز تهيه خورش نازخاتون بسيار خوشمزه

در طرز تهيه خورش نازخاتون ابتدا بادمجان را پوست بگيريد و به صورت كامل سرخ كنيد سپس داخل يك قابلمه مقداري روغن بريزيد و نصف پياز داغ ها را به آن اضافه كنيد، حالا سينه مرغ خرد شده را به پياز داغ ها اضافه كنيد و تفت دهيد.

در اين مرحله از دستور پخت خورش نازخاتون زماني كه مرغ تغيير رنگ داد به آن ادويه خورشتي، نمك و فلفل اضافه كنيد و هم بزنيد سپس دو پيمانه آب جوش به خورش اضافه كنيد و حرارت را كم كنيد تا مرغ پخته شود.

حالا نعنا و جعفري خرد شده را داخل مقداري روغن تفت دهيد سپس بيست دقيقه قبل از پخت خورش، اين سبزي هاي معطر را به خورش اضافه كنيد.

زماني كه مرغ كاملا پخته شد، بادمجاني هايي را كه از قبل سرخ كرده ايد به همراه باقي پياز داغ ها به خورش اضافه كنيد، سپس محلول زعفران را نيز به آن اضافه نماييد و ميزان نمك آن را تست كنيد.

بعد از زمان پانزده دقيقه اين غذاي خوشمزه گيلاني آماده است، بسته به ذائقه تان مي توانيد كمي آبغوره يا آب نارنج به عنوان چاشني به غذايتان اضافه كنيد.


منبع : آرگا

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.