يك غذاي سنتي و ايراني ، “كشك بادمجان” غذايي معروف و بي نظير در ميان سلايق ايراني مي باشد كه از طعم ويژه اي برخوردار مي باشد.
طرز طبخ كشك بادمجان ويژه
كشك بادمجان غذايست قديمي و ايراني و منتهي آسان كه ميتوان با شگرد هاي آشپزي آن را لذيز و خوشمزه تر كرد
يك غذاي سنتي و ايراني ، “كشك بادمجان” غذايي معروف و بي نظير در ميان سلايق ايراني مي باشد كه از طعم ويژه اي برخوردار مي باشد.
طرز طبخ كشك بادمجان ويژه
كشك بادمجان غذايست قديمي و ايراني و منتهي آسان كه ميتوان با شگرد هاي آشپزي آن را لذيز و خوشمزه تر كرد
مواد لازم براي تهيه كشك بادمجان ساده
بادمجان قلمي / يك كيلو /
كشك / 200 تا 250 گرم /
پياز سرخ كرده / 2 تا سه قاشق غذاخوري /
سير داغ / دو قاشق غذاخوري /
نعناي خشك / يك قاشق غذاخوري /
روغن مايع / 150 ميلي ليتر /
مغز گردو آسياب شده / 2 قاشق غذاخوري /
نمك و فلفل سياه / به ميزان لازم
آب مرغ / يك پيمانه /
زردچوبه / 1 قاشق غذاخوري /
مواد اوليه لازم براي پخت يك كشك بادمجان ساده و خوشمزه
-براي درست كردن اين كشك بادمجان نياز به يك كيلو بادمجان قلمي يا دلمه اي داريم.از هر كدام كه در دسترس بود مي توانيد استفاده كنيد.
فقط پوست بادمجان مشكي باشد به دليل آنكه تلخي بادمجان كمترباشد.
ميزان لازم بادمجان براي تهيه كشك بادمجان
– كشك حدود 200 تا 250 گرم كه البته ممكنه بعضي ها تمايل بيشتري به خوردن آن را دارند و يا براي تزيين از آن استفاده كنند.
ميزان لازم كشك براي كشك بادمجان
– پياز سرخ كرده نياز داريم چيزي حدود 2 تا 3 قاشق غذا خوري. چون 2 قاشقش و درون غذا و 1 قاشقو براي تزيين استفاده ميكنيم.
2 قاشق غذاخوري پياز سرخ كرده نياز براي پخت كشك بادمجان
-همچنين سير داغ يا سير سرخ شده نيازمنديم چيزي حدود يك يا دو قاشق غذا خوري ، كه البته اونم بستگي به ذائقه ي افراد داره .
ميزان لازم سير سرخ شده در كشك بادمجان
– نعناعي خشك :براي تهيه نعناع داغ 2 قاشق غذاخوري
كشك بادمجان چه مقدار نعنا لازم دارد ؟
– روغن مايع كه يه بخشي براي سرخ كردن بادمجان ها و يه بخشي براي نعناع داغ كه جمعا چيزي حدود 150 ميلي ليتر
سرخ كردن نعناي كشك بادمجان با روغن مايع
– مغز گردوي آسياب شده هم براي داخل اين غذا كه چيزي حدود 2 قاشق غذا خوري ميتوان استفاده كرد.
2 قاشق مغز گردو براي كشك بادمجان
– نمك و فلفل سياه به ميزان لازم
ميزان نمك و فلفل در تهيه ي كشك بادمجان
– همچنين از آب مرغ استفاده ميكنيم چيزي حدود يك پيمانه
اندازه ي مصرف آب مرغ در كشك بادمجان
– از زرد چوبه هم چيزي حدود 1 قاشق چاي خوري استفاده ميكنيم.
ميزان مصرف زردچوبه در كشك بادمجان
اين طرز تهيه كشك بادمجان براي 4 الي 5 نفر به صورت كامل استفاده ميشود.
جوشاندن كشك براي غذاي كشك بادمجان
كشك يكي از محصولات لبني است كه به شدت كلسيم بالايي داردو براي كساني كه مشكل فشار خون ندارند و مي توانند كشك شور و ترش را استفاده كنند بسيار مقوي است ولي در بعضي مواقع كشك را ميجوشانند چون بيماري تب مالت تقريباً 80 درصد آن از اين طريق به انسان سرايت ميكند.
به همين دليل توصيه مي شود انواع كشك ها را چه به صورت پاستوريزه و هموژنيزه را قبل از مصرف حتما به مدت 20 دقيقه بجوشانيد.
مرحله اول جوشاندن كشك:
كشك ها را به دليل غليظ بودن نياز داريم با آب رقيقش كنيم .
كشك را داخل ظرفي مي ريزيم و به آن آب اضافه مي كنيم اين ميزان آب بايد به اندازه اي باشد كه بتواند در حدود 15 تا 20 دقيقه ريز جوش شدن كشك آن را تحمل كند.
البته مي توان در هنگام جوشاندن كشك هم به آن آب اضافه كرد و بر روي حرارت كم ميگذاريم كشك ها به جوش آيند.
در فاصله جوشيدن كشك بايد پوست بادمجان ها را گرفت و بعد از پوست كردن بايد آن را تلخ گيري كنيم كه تلخه گيري بادمجان با نمك و يا آب نمك انجام ميشود.
بافت بادمجان زماني كه در نمك يا آب نمك تلخ گيري مي شود با هم متفاوت است
و تفاوت آن زماني كه در آب نمك است و آب بيشتري جذب ميكند هنگام سرخ شدن ممكن است بيشتر اذيت شويد.
اگر ميخواهيد بادمجان ها زودتر سرخ شوند آن را به 2 تا 3 ورق برش دهيد و در غير اين صورت بادمجان هاي قلمي را به طور كامل سرخ كنيد. براي تلخه گيري هم بادمجان ها را در
ظرف آبكش ميريزيم و روي آنها را نمك ميپاشيم و حدود 15 تا 20 دقيقه زمان ميدهيم تا تلخي بادمجان كاملا گرفته شود.
گرفتن تلخي بادمجان ها
بعد از انجام تلخه گيري بادمجان ها را در ظرفي سرخ ميكنيم ، كه نوع سرخ كردن ممكن است بر طبق ذائقه افراد متفاوت باشد چرا كه بعضي ها دوست دارند به صورتنيم پز و بعضي ها خيلي سرخ شده استفاده كنند.
بادمجان هاي سرخ شده را بر روي حرارت ملايم ميگذاريم و مقداري پياز داغ و سير داغ را به آن اضافه ميكنيم كه البته ريختن سير داغ هم ممكن است سليقه اي باشد به دليل بويي كه در دهان پر ميشود.
بعد آب مرغ يا آب گوشت را كه باعث لذيذ شدن كشك بادمجان مي شود و كمي فلفل سياه و همچنين زرد چوبه را اضافه كنيد .
با اضافه كردن آب مرغ بهتر است حرارت را كمي بالاتر ببريد و بعد از كمي پخت ميتوان حرارت را كم كنيد تا بادمجان ها كاملا مغز پخت شوند و بتوان آنها را كوبيد و يا له كرد.
آماده سازي نعناع داغ
در اين فاصله نعناع داغ را آماده ميكنيم فقط براي درست كردن نعناع داغ بهتر است از روغن زيادي استفاده نكنيد چون هنگام سرخ كردن بادمجان ها مقداري روغن در غذا باقي مي ماند . بهتر است در روغن نعناع داغ از زرد چوبه در روغن استفاده كنيد و وقتي عطر زرد چوبه به مشام رسيدبايد نعنا را به آن اضافه كنيم.
حواستان باشد تا نعناع ها نسوزند چون هم رنگ و هم طعم آن تغيير مي كند.
پس از پخته شدن بادمجان ها آنها را با گوشت كوب له ميكنيم و بعد مقداري از كشك آماده شده را به آن مخلوط كنيد و بخشي از نعنا زردچوبه داغ و كمي گردو را به موادمان اضافه ميكنيم تا در خلال پخت طعم ها با هم يكدست شوند.اجازه دهيد مواد مخلوط شده حدود 10 دقيقه اي روي حرارت ملايم بپزند.بع و ميد از اين زمان كشك بادمجان خوشمزه ما آمادست و ميتوانيد آن را تزيين كنيد.
نكات و اصول جا افتادن كشك بادمجان
جذب روغن كم در هنگام سرخ كردن بادمجان ها براي كشك بادمجان
جذب روغن كمتر بادمجان در هنگام سرخ كردن زماني امكان پذير است كه از ابتدا بادمجان هايتان را پوست كنده و به صورت خرد در آوريدد و سپس مقداري نمك به آن اضافه نماييد تا آبي كه در داخل بادمجان موجود ميباشد تخليه شود.
ميزان افزودن نمك در كشك بادمجان
هنگامي كه مواد اوليه كشك بادمجان را آماده مي نماييد بايد به يك نكته دقت داشته باشيد كه آن هم مقداري از نمك است كه بايد دروغن غذا افزوده شود ، بسياري از ما اين را مي دانيم نمك علاوه بر اينكه طعم لذت بخشي را به غذا مي افزايد دو برابر همين مبحث زيان دارد كه براي اينكه از سكته قلبي دوري نماييد بايد اين ميزان را كنترل نماييد.
نمك كشك بادمجان
ميزان نمك مصرفي در كشك بادمجان
تزيين كردن كشك بادمجان
كشك بادمجان را مي توان با صور مختلف تزيين و سرو كرد و يكي از جالبترين تزيين هايي كه براي آن وجود دارد هم شكل كردن آن با بادمجان مي باشد كه به نظر شكل بسيار قشنگي را به نوع غذاي تزيين شده مي بخشد.
نكات تكميلي در مورد كشك بادمجان
كشك بادمجان جزو پيش غذا – گوناگون ميباشد
زمان آماده سازي مواد اوليه و مايحتاج آن حدودا 45دقيقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 45دقيقه ميباشد .
كشك بادمجان را مي توانيد در وعده نهار – شام – پيش غذا – سرو كنيد .
همچنين ميتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – ميل كرد .
توجه نماييد مقدار مواد اوليه و دستور تهيه براي 4 نفر مناسب ميباشد
منبع: ashpzbashi